Blog

Každá středa je unikátní. Stereotyp a nuda k nám rozhodně nepatří. Ale také máme rádi rituály, rutinní činnosti a pevné body, které nám pomáhají si navzájem rozumět, pomáhat a dosahovat vyšších cílů. Jak tedy může vypadat naše středa?

Na domškoláckých sdíleních vyvstaly otázky, na které jsme s radostí odpovídali. Na podzimní běh Kořenů se totiž moc těšíme a je radost sdílet naše představy, plány a touhy. Ale také je pro nás důležité, aby každý rodič věděl, do jakého systému děti dává, jak bude probíhat setkávání, co může očekávat a co naopak naplnit nemůžeme. Proto jsme...

Pro páteční expediční den hledáme lektora/lektorku. Expedice probíhají každý pátek od 8 do 15 hodin. Výlety směřují jak do přírody, tak za uměním nebo vědou. Přípravu na expedici připraví stávající lektoři, od nového člena se očekává především to, že se dostaví včas a bude nadšen.

Velmi častou a velmi zásadní obavou při uvažování nad domácím vzděláváním, bývá přirozeně obava z toho, jak budeme pracovat, když děti budou stále doma. Rodiny tuto otázku řeší různými způsoby a žádný z nich není ideální pro všechny. Nejčastějšími modely vypadají následovně:

Lesní bary jsou oblíbeným zastavením na výletech, které ochladí v letních parnech a zahřejí u srdíčka. Počítají totiž s dobrotou lidstva a ponechávají platby buď formou vhození do kasičky na místě nebo převodem na účet. Druhá možnost je čím dál častější, protože bohužel dobrota lidstva má své mezery a většina barů se potýká nejen s potížemi...

Medlánecká hřiště jsou vyhlášená, ale my se k nim dostali téměř omylem, když jsme potřebovali vytrávit procházkou po oslavě narozenin.

V Anthroposu je kromě stálé výstavy aktuálně výstava o Indiánech s názvem Óóó Indiáni, která vás seznámí jak s Indiány americkými, tak s Eskymáky. Tato výstava bude k dispozici do 17. července 2022.

K hotelu Panorama jsme nevědomky dorazili první den jeho otevření. Což byla klika, protože nejen mapu, ale i první stanoviště stezky šneka Krasíka najdete právě tam. Počasí nám přálo i nepřálo, krásné sněžení trasu místy docela zkomplikovalo a nebýt asistentce dědečka, který je místním rodákem, nenašli bychom ani některá stanoviště.